Kirándulás Budapestre

Nagyon régen nem voltunk már kirándulni a covid miatt , de végre sikerült Ági néninek megszerveznie egy kirándulást. A Csodák Palotájaba  és a Normafához mentünk.

 Kicsit  vártunk a nyitásig, de végre sikerült bejutnunk a Csopába. Az első három csoport bement a szabaduló szobába a többiek a különféle tudományos  és  szemfényvesztő dolgokat próbálták ki. Négyféle szabaduló szobába lehetett kipróbálni a leleményességünket: a Mérnök szobája, Vészhelyzet, Világjáró , Megújuló város. A kiszabadulásra 45-50 percünk volt. Lakatokkal lezárt szekrényeknek a kulcsait kellett megszerezni különféle logikai játékokkal. Mindenki kijutott.

 Az osztály kedvencei: a szabaduló szoba, a sötétszoba , az elektromos játékok   a  tükörszoba és a mágneses talaj voltak.

Miután mindenki megjárta a saját szabaduló szobáját és kipróbálta a játékokat  elindultunk a Normafához. Meredek emelkedőkön kisebb lejtőkön, de sikeresen eljutottunk a célhoz , csakhogy ott még nem állt meg  utunk mindössze csak egy osztályfotóra. A fényképek  elkészítése után tovább mentünk az Erzsébet- kilátóhoz, ahol megnéztük a kilátást, de hamar indultunk is a Béka-tóhoz. Ott se  időztünk sokáig épphogy csak egy kicsit pihentünk. Lefele már könnyebben ment,  mert mindenkit hajtott a tudat , hogy minél gyorsabban megyünk, annál hamarabb érkezünk el a  McDonalshoz. 

  Miután mekiztünk felszálltunk a buszra és hazáig meg se álltunk.  Otthon pedig mindenki ragyogó arccal mesélhette élményit.   

Kovács Villő

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karácsonyi történet

Beszámoló a tiszakécskei mesemondó versenyről

Levél a Mikulásnak