Böjt

 

A böjt alatt valami olyanról mondunk le, ami ezelőtt fontos volt életünkben.                

A XX. században nagyon komolyan vették a böjti időszakot. Húst, tejterméket, és tojást egyáltalán nem ettek a 14 és 60 év közöttiek. Manapság kezdi elveszíteni vallási színezékét, inkább a diétára, illetve az egészséges életmódon van a hangsúly. Böjtölni több módon lehet, például kevesebbet telefonozok, kedvesebb leszek az osztálytársaimhoz, többet kevesebb édességet eszek, stb. 

Az időszakos böjtölésnek rengeteg előnye van. Többek között serkentheti a növekedési hormon termelését, csökkenti a rák, illetve az időskori megbetegedések kockázatát, és lehetőségük van a sejteknek pihenni, ami javítja az inzulinérzékenységet.

     A böjt betartásához hatalmas elszántságra van szükség, de higgyétek el, megéri!


Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6jt (2022.03.08.)

 

                      Tóth Roland, Máté Nóra, AmiraJ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karácsonyi történet

Beszámoló a tiszakécskei mesemondó versenyről

Levél a Mikulásnak