Lázár Ervin Program: Az apostol

 Október 17-én mi, hetedik évfolyamosok a Gyülekezeti házban Petőfi Sándor: Az apostol  című elbeszélő költemény színpadi változatát nézhettük meg Borbély Sándor színművész előadásában. Nagyon meglepődtünk, hogy a művész egyedül állt a színpadon. El se tudtuk képzelni, hogy ennyi szerepet, hogy fog egy ember eljátszani. A színpad is eléggé üres volt, egy ruhákkal megrakott fogas és egy szék volt csak rajta.

Végül megismertük a történetet úgy, hogy mi magunk is szereplővé váltunk. Borbély Sándor maga 18 szerepet alakított, különböző kellékek segítségével. Időnként önmagával beszélgetett úgy, hogy tárgy segítségével jelenítette meg a másik szereplőt. Az is előfordult, hogy csak a fél vállára húzott zakót, a másik oldalán csak pólót viselt, és azt a felét fordította a közönség felé, akinek a nevében éppen megszólalt.

Bizonyos esetekben a közönség soraiból hívott fel gyerekeket, ők jelenítették meg az adott szerepet, de a szöveget a színész mondta.

Összességében tetszett ez a kreatív előadás, mert lényegre törő volt, szokatlan és érdekes. Máskor is szívesen részt vennénk hasonló programon.

7. m




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karácsonyi történet

Beszámoló a tiszakécskei mesemondó versenyről

Levél a Mikulásnak