Egészségvédelmi délután az iskolában

 

Iskolánkban minden tanévben megrendezésre kerül az Egészségvédelmi délután. Most sem volt ez másként, így egy pénteki napot az egészség jegyében töltöttünk. Már napokkal előtte megkapta mind az ötödik, mind a hatodik évfolyam a feladatokat. Minden osztálynak egy-egy egészséggel kapcsolatos témát kellett feldolgoznia. A mi osztályunknak az „Egészséges életmód”-ról kellett egy csasztuskát (rövid vers) írni, illetve azt eljátszani. Téma volt még a víz, a zöldségek és a gyümölcsök. Izgatottan készültünk az előadásra és a siker érdekében többször is elgyakoroltuk. Az osztályok közötti versenyt meg is nyertük (5.a), aminek nagyon örültünk.



A szülők is segítették az osztályaikat. Finomabbnál, finomabb és főként egészéges ételek kerültek az asztalokra. Volt zabpalacsinta, sütőtökös muffin, avokádókrém, tonhalkrém és még sorolhatnám. Az egészséges finomságok mellett kézműves termékek is kerültek az asztalokra, amelyekből vásárolhattak a tanulók.



 Persze a sportról sem feledkeztek meg Tanáraink ezen a napon és egy fergeteges biciklis bemutatót láthattunk a Hege Show előadásában, ami mindannyiunk számára meglepetés volt. A legnagyobb meglepődést és feltűnést az iskola udvarán megjelent Fradi sas okozta.



Úgy gondolom, hogy minden tanuló, aki részt vett ezen a napon igazán sok élménnyel gazdagodott. A mi osztályunk alig várja, hogy jövőre is legyen egészségnap az iskolában.


    


                                             

Készítette: Károly Nóra

                          5.a osztályos tanuló


Fénykép: Fehér Dániel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karácsonyi történet

Beszámoló a tiszakécskei mesemondó versenyről

Levél a Mikulásnak