Játszva tanulni, tanulva játszani

 

2024. február 23-án a Gyülekezeti Házban földrajz versenyen vettünk részt, amit dr. Kelemenné Papp Éva tanárnő szervezett. Éva néni a verseny előtt egy hónappal megadta azt, hogy tankönyvből mit kell megtanulnunk. Mi magunk között felosztottuk a tananyagot, és megtanultuk azt. Előzetes feladatként plakátot kellett készítenünk, amit mi Áron ötlete alapján valósítottunk meg.

A verseny délutánján egy csapatversenyre berendezett Gyülekezeti Ház fogadott minket. 9 csapat versenyzett, iskolánk 7-8. évfolyamos diákjai, valamint a kőröstetétleni hasonló évfolyam diákjai.

Először az előre elkészített plakátokat pontozták a zsűri tagjai, majd a feladatlap következett amit a csapat együtt oldhatott meg. Ezek után pedig jöhetett a kvíz. Elsőként a 7.osztáyosok álltak ki, majd a 8.osztályosok és végül a földrajz szakkörösök és az utolsó 8.-os csapat. A gombnál a három csapatból mindig 1-1 ember állt akik válaszolhattak a kérdésre a pontokért, de ha ők nem tudták akkor következett a „közönség” azaz a csapatok többi tagja. Ha a közönség jól válaszolt, akkor ajándék csokit lehetett kapni.



A zsűri neves földrajzhoz értő tudósokból állt:  Dr. Dusek László és Dr. Kürti György a gimnázium nyugalmazott igazgatója pontozták a munkáinkat.

Mindenkinek nagyon megtetszett a verseny és a végére mindenki bele is jött. Nagyon várjuk és reméljük, hogy jövőre is megrendezzék.

 

7.m

fotó: Fehér Dániel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karácsonyi történet

Beszámoló a tiszakécskei mesemondó versenyről

Levél a Mikulásnak